Pijntjes? Start met preventie

Pijntjes? Start met preventie voor plezier op de tennisbaan

Pols, vingers en arm

Tennissen is een intensieve sport voor de arm, pols en vingers. Om blessures te voorkomen is het gewenst om dagelijks wat makkelijke oefeningen te kunnen doen om de ondersteunende spieren en de doorbloeding van de pezen te activeren. Dit maakt de vingers, pols en onderarm fit voor je tennisgeweld op de baan.

Makkelijke tools, die eenvoudig kunnen worden gebruikt onder boek lezen, televisie kijken of gewoon een moment waarop je wilt.

Begin met 5 minuten elke dag met de lichtste variant en verhoog de intensiteit gedurende de tijd.

Heel makkelijk mee te nemen en in gebruik zijn de vingerelastieken. Drie stuks met verschillende spanning (laag, midden, zwaar). EUR 9,50 (adviesprijs 11,50)

Deze knijpballen zijn ook ideaal voor de ondersteuning van vinger, hand, pols en arm. Drie stuks in drie zwaartes (licht, midden, zwaar). EUR 14,50 (adviesprijs 19,50)

Sporttape en vingertape

Het plakken van sporttape op gevoelige plekken bij het sporten helpt om de pijn te ontlasten en doorbloeding te stimuleren. Rol van 9 meter lang en 4 cm breed EUR 4,00

De vingertapes zijn altijd handig als er blaren of wondjes zijn ontstaan door het tennissen. Rol EUR 3,90

Pols support

Deze band met ondersteuning van de duim ontlast pijn in de pols door constante drukuitoefening op de pols. EUR 7,50

Binnenkort handige banden voor elleboog beschikbaar. Heb je last van gevoelige arm, speel dan altijd met een bandje om je arm. Dit helpt de druk te verminderen en de doorbloeding te stimuleren.

Altijd belangrijk is om je bespanning minstens twee keer per jaar te verversen en te spelen met de juiste snaar, racket met bijpassend gewicht en gripmaat. Wij helpen graag met advies.